Svrhoviti dizajn

Uspješan dizajn mora imati svrhu. Mora imati jasne strateške ciljeve kako ne bi završio u jednoj od krajnosti, estetski savršenoj, ali marketinški neučinkovitoj ambalaži ili generičkim igranjem na sigurno i očuvanje već postojećeg kapitala s druge strane.

Kako bi se te opasnosti izbjegle i kako bi dizajn došao do punog izražaja ispunjavajući svrhu bitno je pratiti strategiju razvoja robne marke.

Svrhoviti dizajn je funkcionalan dizajn po mjeri branda, a koji potrošačima prenosi poruku kvalitetno, jasno i glasno.

Svrhovit dizajn se odnosi na stvaranje robne marke/predstavljanje novog proizvoda, osvježavanje postojećeg branda i revitaliziranje robne marke potrebnom zbog repozicioniranja.

Proces svrhovitog dizajna može postojećim robnim markama pomoći u pronalaženju jedinstvenih tržišnih područja. Pritom se u obzir mora uzeti slijedeće:

  • Procjena dizajna u kontekstu pozicioniranja i arhitekture branda
  • Ne pokušavajte se svidjeti svakome – koliko god željeli privući širi raspon kupaca, robna marka i njena ambalaža moraju biti dizajnirani unutar pravog konteksta
  • Nastojite razviti ključne vizualne elemente koje možete koristiti izvan konteksta ambalaže

Svrhoviti dizajn se afirmirao tijekom dvadesetog stoljeća kao metoda i tehnika generiranja novih vrijednosti u stvaranju novih proizvoda i usluga.

Autor fotografije: Marija Arki

Podijeli:

Zadnje vijesti

Ambalaža kao dodana vrijednost

Ambalaža se definira kao zaštitni omotač u koji se pakira neki proizvod kako bi se smanjila oštećenja tijekom procesa isporuke proizvoda. Nakon što je izvršena isporuka, potrošač obično odbacuje ambalažu

Ogoljeni dizajn

U današnje vrijeme sve se više javlja potreba za pojednostavljivanjem ambalaže proizvoda, budući da potrošači sve više cijene proizvode koje im nude prednosti prikazane na jasan i lako vidljiv način.

Stilovi ilustracija

Postoje mnogi stilovi ilustracija, oni mogu ovisiti o klijentu, efektu koji se želi postići, ilustratorovoj mašti. Stilovi se vrlo često dodiruju ili preklapaju do određene granice. Ovo su samo neki

Tehnika selektivne boje

Tehnika koja se nastavlja na crno-bijelu tehniku, većina fotografije je crno bijela, a neki dijelovi su ostavljeni u boji kako bi se dodatno naglasio objekt i kako bi se stavio

Kontaktirajte nas