Stilovi ilustracija

Postoje mnogi stilovi ilustracija, oni mogu ovisiti o klijentu, efektu koji se želi postići, ilustratorovoj mašti. Stilovi se vrlo često dodiruju ili preklapaju do određene granice.

Ovo su samo neki od stilova koji se koriste danas:

Concept Art3 – ovaj stil obuhvaća ilustracije za video igre, animirane filmove, fantasy ilustracije ili web ilustracije. Termin Conceptart se prvi put pojavljuje u 30-im godina prošlog stoljeća kao ilustracije za Disney kao i automobilskoj industriji. Cilj ovakvih ilustracija je, kroz nekoliko interpretacija jedne teme dati klijentu mogućnost odabira.

Dječje ilustracije imaju ciljanu publiku, a to su djeca.  Iako ovise o priči i temi koju obrađuju, dječje ilustracije su u pravilu šarene, dinamične, zanimljive i pričaju priču.

Stripovi i grafičke novele – stripove karakterizira sposobnost pričanja priče ne samo u slijedu već u stripu svaka sličica priča svoju priču. Često se pojavljuje tekst u obliku balona ili nekih drugih oblika, koji predstavlja govor ili neke druge zvukove koji se pojavljuju u toj sceni. Stil koji ilustratori koriste također može varirati od realnog pa do skroz apstraktnog, ovisno o temi stripa.

Knjige i časopisi –  ilustracije za knjige i časopise možemo podijeliti na dvije skupine, ilustracije na naslovnici i ilustracije unutar korica. Ilustracije na koricama imaju za cilj uhvatiti pažnju potrošača i potaknuti ga na kupnju, dok ilustracije unutar korica služe kao dodatno objašnjenje teksta ili kao prilog.

Oglašavanje – ilustracije služe kao glavni alat za privlačenje pažnje klijenata. Ponekad poruka koju neki brand želi prenijeti potrošačima ne može izreći fotografijom i zbog toga ilustracija u oglašavanju ima vrlo važnu ulogu.

Pakiranje – kompanije se sve više okreću ilustraciji kao alatu za privlačenje pažnje kupaca, ilustracijom se nastoji istaknuti proizvod kako bi što lakše i brže dospio u ruke potrošača. Ilustracija šalje poruku te zbog toga mora biti originalna i kreativna kako bi se istaknula u gomili ostalih pakiranja. Ilustracije moraju biti jednostavne i prepoznatljive. Čitljive na malim veličina ali moraju širiti poruku branda. Vrlo često set ilustracije postaje dio korporativnog identiteta te ostaje uz brand gdje god da se pojavljuje.

Podijeli:

Zadnje vijesti

Ambalaža kao dodana vrijednost

Ambalaža se definira kao zaštitni omotač u koji se pakira neki proizvod kako bi se smanjila oštećenja tijekom procesa isporuke proizvoda. Nakon što je izvršena isporuka, potrošač obično odbacuje ambalažu

Ogoljeni dizajn

U današnje vrijeme sve se više javlja potreba za pojednostavljivanjem ambalaže proizvoda, budući da potrošači sve više cijene proizvode koje im nude prednosti prikazane na jasan i lako vidljiv način.

Svrhoviti dizajn

Uspješan dizajn mora imati svrhu. Mora imati jasne strateške ciljeve kako ne bi završio u jednoj od krajnosti, estetski savršenoj, ali marketinški neučinkovitoj ambalaži ili generičkim igranjem na sigurno i

Tehnika selektivne boje

Tehnika koja se nastavlja na crno-bijelu tehniku, većina fotografije je crno bijela, a neki dijelovi su ostavljeni u boji kako bi se dodatno naglasio objekt i kako bi se stavio

Kontaktirajte nas