Uređivanje fotografije

Znate onaj osjećaj kada želite objaviti fotografiju na Instagram ili Facebook i onda vam treba „sto godina“ da nađete najbolju aplikaciju za obradu fotografije?

Danas je dostupno niz besplatnih alata koji nam pomažu u tome, koji se koriste pri uređivanja fotografija, a u nastavku teksta su samo neki od njih:

Pixlr – odličan alat koji brzo učitava fotografije i nudi nekoliko opcija:

  • verzija za online obradu,
  • verzija za mobilne uređaje,
  • verzija za preuzimanje da ne bi morali uređivati online.

Pixlr omogućava dodavanje i uređivanje teksta na fotografiji.

Na Pixlru možete napraviti svoj vlastiti račun i spremati fotografije u njihovo online spremište (Pixlr library) ili pak klasično – spremiti ih nakon obrade na svoje računalo.

Aplikacija je to koja funkcionira na tabletima i telefonima.

Fotoflexer

Izgled Fotoflexera nije klasični koji podsjeća na Photoshop, ali možda baš zbog toga neće nikoga ni zbuniti.

U gornjim izbornicima označene su sve funkcije koje se nude. Osim što je besplatan internet alat za obradu fotografija, vrlo je i brz.

Canva

Canva je alat koji nudi brojne mogućnosti i bezbroj predložaka. Osim što možete uređivati već postojeće Canva projekte, možete izraditi novi, vlastiti projekt. Aplikacija se preporučuje za izradu grafika.

Radi se o alatu koji omogućuje izradu vlastitu vizit-kartu bez previše razmišljanja. Dovoljno je otvoriti postojeći template, izmijeniti boje i sadržaj te dodati vlastiti logo.

IPiccy

IPiccy se koristi za jednostavno uređivanje fotografije. Služi kako bi se fotografija izoštrila ili podesila ekspozicija.

Dobar je alat za izradu foto kolaža. Koristi se kao alat ako je potrebno u jednoj fotografiji pokazati proizvod s više strana (prilikom prodaje).

Picmonkey

Picmonkey je jednostavan alat namijenjen “uređivanju fotografija za Facebook”.

Ono što je fora kod Picmonkeya, je mogućnost dodavanja teksta na fotografiju uz drugačije fontove.

Autor fotografije: Željko Matulić

Podijeli:

Zadnje vijesti

Ambalaža kao dodana vrijednost

Ambalaža se definira kao zaštitni omotač u koji se pakira neki proizvod kako bi se smanjila oštećenja tijekom procesa isporuke proizvoda. Nakon što je izvršena isporuka, potrošač obično odbacuje ambalažu

Ogoljeni dizajn

U današnje vrijeme sve se više javlja potreba za pojednostavljivanjem ambalaže proizvoda, budući da potrošači sve više cijene proizvode koje im nude prednosti prikazane na jasan i lako vidljiv način.

Svrhoviti dizajn

Uspješan dizajn mora imati svrhu. Mora imati jasne strateške ciljeve kako ne bi završio u jednoj od krajnosti, estetski savršenoj, ali marketinški neučinkovitoj ambalaži ili generičkim igranjem na sigurno i

Stilovi ilustracija

Postoje mnogi stilovi ilustracija, oni mogu ovisiti o klijentu, efektu koji se želi postići, ilustratorovoj mašti. Stilovi se vrlo često dodiruju ili preklapaju do određene granice. Ovo su samo neki

Kontaktirajte nas